Poster Duvar Kağıdı Uygulama Bilgileri


  • Uygulanacak yüzey pürüzsüz olmalıdır.
  • Odanızdaki kapı ve pencereler kapatılarak, hava sirkülasyonu önlenmelidir.
  • Tutkal hazırlama işleminde toz tutkal boza kıvamında olana dek, çorba yapar gibi su ile karıştırılarak hazırlanır. (Aksi takdirde topaklanma olur.) Hazırlanan tutkal uygulama öncesi 3-4 dakika kadar bekletilir. 
  • Fırça ya da rulo yardımı ile kağıdın arkasına sürülerek duvara yapıştırma işlemi gerçekleştirilir. (Non-woven kağıtlarda tutkal duvara da sürülebilir.)
  • Tutkal sürülürken kuru alan kalmayacak şekilde, özellikle kenar bölgelere dikkat edilerek sürülmelidir.
  • 3D duvar kağıdı parçalarını duvara yapıştırırken bir parçanın diğer parçanın üzerine 15 mm kadar bindirilmesi gerekir. (Bu ürüne göre farklılık gösterir. Sıfıra sıfır uygulanan ürünler de vardır)
  • Yapıştırdıktan sonra hava kabarcığı kaldıysa nemli bir bez yardımı ile ya da ragle ile havayı dışarı doğru atarak düzleştirebilirsiniz.


Poster ya da duvar kağıdını uygulamak sanıldığı kadar zor değil.

İşe ilk önce duvarı hazırlayarak başlayalım. Duvarda olabilecek boya kalıntıları, pürüzleri bir spatula yardımı ile temizleyip, boşlukları alçı ile doldurabilirsiniz. Duvar ne kadar temiz ve düzgün olursa sonuç da o kadar iyi olur.

Duvar kağıdımızı - posterimizi kontrol edelim. Doğru ölçü vermiş miyiz, her hangi bir hata var mı gözden geçirip parçaların uyumunu kontrol edip, hangi parçadan başlayacağımızı belirleyelim.

Küçük bir kovada tutkalı hazırlayacağız. Kağıdınızın miktarına göre gelen tutkalı yine miktara göre su ile karıştıracağız. 5 litre su ile 15 m2 kadar yapıştırılabilir.

Tutkalı kağıdın arkasına tutkal fırçası ile sürüp beş on dakika bekleteceğiz.

Yapıştırılmaya hazır olan parçayı, düzgünce yerleştirdikten sonra ikincisine devam edebiliriz.

Aşağıdaki videoları izleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Toz Duvar Kağıdı Tutkalını Hazırlama:

Dijital Baskı Duvar Kağıdı Uygulama:

Rulo Duvar Kağıdı Uygulama:

Uygulama Hataları ve Silinme: