Non-Woven, Vinil Kağıt ve Tekstil Nedir?


Duvar kağıdı modelinizi seçtiniz. Peki hangi kağıt kalitesini seçeceksiniz?

Non-woven, Vinil ve Tekstil Kumaş Baskı (Tek Parça) olarak üç kalite sunuyoruz.

Non-woven üretimi esnasında hamuruna elyaf katılarak güçlendirilmiş doğal kağıttır.

Kağıtlarda kalınlık kalite kriteri değildir. Kalın olduğu halde kötü, ince olduğu halde kaliteli olabilir. Kağıdın içeriği ve metrekaredeki ağırlığı kriterdir.

Non-woven kağıdımız 170 gr /m2, Vinil kağıdımız 220 gr/m2 dir ve duvar kağıdı kullanımı için özel olarak GLATFELTER tarafından üretilen Tempera® VSX170 serisidir.

Kokusuz ve ileride bakteri, küf oluşturmayacak niteliktedir. Sıfır koku özelliğindedir (Bir çok kalitesiz kağıtlar çok kötü koku verir ve zararlıdır. Bazı satıcıların çeşitli parfüm kokuları kullanarak solvent kokusunu gizlemeye çalıştıklarını görmekteyiz. Çilek, bahar vs. kokulu ürün isimleri kullanarak solventli(zararlı) ürünleri satmaktalar. Duvar kağıdının kokusuz olması esastır.

Duvar Kağıdınız yan yana parçalar halinde olacaktır. Parça genişliği 91-94 cm dir. Yukarıdan aşağıya bütündür. Yan yana parçalar birleştiğinde bütün olarak seçtiğiniz görseli oluşturur. Uygulama esnasında parçalar sıfıra sıfır yan yana konulur. ( Bazı ürünlerde üst üste bindirilerek uygulama yapılır).


* Solda düz non-woven kağıt ve sağda vinil kaplamalı kağıt.


Tek parça duvar kağıdı seçiminde de özel dijital baskı kumaşları kullanılmaktadır. Özel elyaf yapısı nedeni ile yırtılmaz ve darbelere dayanıklı özelliktedir. Bu ürün üç metre yüksekliğe kadar olan duvarlar için tek parça, yekpare olarak üretilir. 220 gr/m2 dir. Sağlıklı kokusuz üründür. Reklam ya da tır brandası değildir.
Duvar kaplama için özel üretilmiş bir malzemedir. Duvar kumaşları başka amaçlar için kullanılamaz. Normal kumaşlara göre daha sert bir yapısı vardır.

Kendin Yapışkanlı Folyo ürünümüz, kalın folyodur. Yüzeyi kum desen hafif pütürlü yapıdadır. Yarı Mat görünüm verir. Arkasındaki koruyucu film çıkarılarak doğrudan uygulanır. Folyolar düz olan her yüzeye yapışabilir. Yüzeyin sağlam ve düzgün olması gereklidir. Eski kabarık ya da tutunması zayıf olan boya üzerine uygulanmaz. Cam yüzey için uygundur.



Uygulama hakkındaki bilgiler için tıklayınız.

Arkası mavi olan, genellikle "standart poster kağıdı" adı ile sunulan billboard kağıtları zamanla küf oluşumuna sebep verecektir. Çünkü bu kağıt türü geçici (1-2 hafta) kullanıma göre üretilmiştir. Bilbord baskıları bildiğiniz gibi geçici (reklam süresi boyunca) kullanılır.

* Non-woven yani dokumasız tekstil tekniğinden dolayı bu kağıda "tekstil taban" ismini takan satıcılar da vardır. 

* Non-woven kağıtlar için "nefes alan kağıt" da denmektedir. Çocuk ve bebek odaları için sağlıklıdır.


Vinil kağıdın yüzeyi hafif deri dokuludur. Non-woven kağıt yüzeyi düzdür. Vinil bir miktar daha parlaktır. Aşırı parlak kağıtlar duvar kağıdı için uygun değildir. Işık kaynağı ile parlar ve rahatsız edici olur. Kağıtlarımız Yarı-Parlak Semi-Gloss sınıf kağıtlardır.